tisdag 17 april 2012

En söndag i Shimokitazawa.

Minami-Shinjuku station i närheten där vi bor, redo för utflykt
Smal butik i Shimokitazawa
Muminmuggar från Yamaka, jag köpte den gröna!
Vid stationen.
Förra söndagen, 8april, åkte jag och Andreas till Shimokitazawa. Ungefär 10min tog det från oss och vädret var perfekt för en liten utflykt. Överallt blommade fortfarande körsbärsträd och det var skönt att komma ut till en mycket lugnare stadsdel. Shimokitazawa kan väl liknas vid söder i Stockholm, lite hippt sådär med småbutiker överallt.
Vi hittade en butik full med nördprylar, hyllor fulla med allt från från Hello Kitty-klistermärken till Mumin-muggar(!), tidningar med Marimekko och plastinsekter. Den butiken hade allt och det tog oss en timma att komma ut därifrån. Jag blev två muminmuggar rikare den dagen, en från butiken ovan, och en från ett annat ställe.
Till lunch köpte vi färska jordgubbar och sushi i en stor matbutik. Billigt och riktigt nom. Jordgubbarna var perfekt, endast 198yen, typ 20kr.
Har ni en dag över i Tokyo så ta er ut dit. En stad i staden. Mysigt.

4 kommentarer:

  1. Skriver upp på listan över platser vi måste besöka :D

    SvaraRadera
  2. Sv: Ber om ursäkt för sent svar.. men det finns ju massa 'izakayor' som jag gillar, men ibland är det svårt att hitta faktiskt. Jag har skickat ett mail, eftersom länkarna blir så sjukt långa annars.. så kolla mailen (dvs. den du anger när du kommenterar hos mig)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...