onsdag 26 november 2014

AKIRA. アキラ。

AKIRA.
Denna höst har varit fylld med japansk film och anime, fantastiskt! Jag börjar få koll på både japansk filmhistoria och animens historia. Det är verkligen jättespännande och kurserna jag gått på Stockholms Universitet är hur bra som helst!

AKIRA såg jag för första gången när jag var 16 år, men då förstod jag inte the awesomeness! Häromkvällen var jag tvungen att se om den. Så bra. AKIRA från 1988 är baserad på mangan med samma namn, men storyn är helt annorlunda.

Neo-Tokyo
Neo-Tokyo.
Filmen utspelar sig år 2019 i Neo-Tokyo, 31 år efter tredje världskrigets slut och lika många år efter att en atombomb släpptes över Tokyo. Filmen inleds med att vi får se två rivaliserande motorcykelgäng där en av medlemmarna blir bortfört av regeringen. Regeringen utför hemliga experiment på bland annat motorcykelgängsmedlemmen vilket urartar totalt.


Denna anime var den första som slog stort i väst, vilket i sin tur ledde till att västvärlden uppfattade anime som något mörk och ont. Detta stämmer självklart inte då anime är har en oerhörd bredd! AKIRA är stört välgjord och spännande. SE DEN!

Visste ni förresten att jag finns på Facebook?

4 kommentarer:

 1. Åh,verkar ju varit sjukt roliga kurser! Tror inte jag sett hela Akira faktiskt, får göra det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det! Ibland måste man ge vissa filmer en andra chans :)

   Radera
 2. Åh, jag läste och tecknade mycket manga inan och älskade kulturskillnaden som jag kunde få en bild av i Japan... Jag har precis hittat till din blogg men det skulle va kul om du skrev ett inlägg om varför du älskar Japan så mycket hur du liksom upptäckte det. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! :) har faktiskt inte tänkt på det innan! Kul att du hittat hit! :) Kram!

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...