söndag 13 april 2014

Uniqlo lanserar Lisa Larson kollektion. ユニクロのリサ・ラーソン。

T-shirt med Lisa Larson motiv
Skandinavisk design är oerhört populärt i Japan just nu och det har nästan blivit en livsstil. Marikmekko har sina butiker i de mest fancy delarna av Tokyo, likaså H&M och Fjällräven. Du kan fika på norska Fuglen eller finska Moomin Bakery & Café och i småbutiker i Kichijouji kan du hitta begagnat skandinaviskt porslin för överpriser. Eller så kan du just nu besöka Uniqlo, Japans motsvarighet till H&M, och köpa kläder med Lisa Larson motiv! Kika mer på deras utbud på japanska Uniqlos hemsida här.

Lisa Larsons figurer dök upp lite överallt när jag bodde i Tokyo, då som nyckelringar, väskor, vykort, figurer, i tidningar och böcker bland annat. En gång hittade jag en gammal bok på svenska om Lisa Larson som de skulle ha nästan 500 kr för.

Från att jag var där för första gången 2010 tills nu kan jag märka en stor ökning i popularitet med allt som har med Skandinavien att göra. Det är inte bar IKEA och H&M längre, utan relativt små designers gör sig ett namn i Japan just nu.

Scandinavian design is extremely popular in Japan. Right now Uniqlo sell clothes with Lisa Larson figures and pattern and I remember I could see her design everywhere in Tokyo when I lived there. From when I went there the first time 2010 and until now I can see a big increase in popularity regarding scandinavian design, that is fun!

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...