tisdag 26 mars 2013

京都。Kyoto. Del 2.

Om man ska sammanfatta 2013 hittills så hände livet. Vet inte om jag behöver skriva så mycket mer än så. Redan skrivna inlägg får ligga kvar. Jag orkar inte.
Här kommer i alla fall Kyoto del 2, och sista delen i hela kategorin Vinterresan 2013. Klicka gärna in där och kolla på de andra inläggen. Har bland annat skrivit om att åka Shinkansen, Hiroshima, Nara, Osaka och lite annat. 
Sista delen av resan innehåller 地主神社 Jishu Shrine, som ligger bakom 清水寺 Kiyomizudea temple. Hamnade där av en slump för att det såg så fint ut utifrån. Jishu Shrine är dit man går för matchmaking och kärlek. Det fanns två stenar med 18meters mellanrum som man ska gå emellan med slutna ögon, och kommer man fram utan hinder så får man tur i kärlek. 
Nedan är även två bilder från 金閣時 Guldtemplet som jag kom fram till kl.16.55 5minuter innan stängning med andan i halsen. Efter en dag med lite tid i Kyoto har jag kommit fram till att deras tunnelbanesystem är de sämsta och dyraste i hela Japan. Det var i alla fall snällt av vakterna att släppa in mig ändå, trots stängning. Jag panikfotade så mycket jag kunde och försökte njuta av hur vackert det var. 
Och förresten, kika gärna in på skolan blogg där jag också skriver: Gambalog. Har bland annat skrivit om att göra soba-nudlar och ume blommorna (plommon). 

Ingången till Jishu Shrine.

Någon är glad.


Första stenen.

Andra stenen och en tjej som tittar in i kameran. Hehe. 

Kinkakuji.

Skymning.

2 kommentarer:

  1. Ja livet händer ibland... <3 till dig!
    Missade det där med stenarna när vi var där, mysigt! Så fina bilder på Kinkakuji i skymningen, otroligt vackert!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...