torsdag 27 december 2012

川越。Kawagoe.

Detta är ett inlägg jag tänkt skriva i två månader, men inte blivit av förrän nu pga skola. Bättre sent än aldrig. Jag och Andreas bestämde oss för att åka längst ut på vår tåglinje Seibu-Shinjuku till Honkawagoe. Vi hade läst att där skulle finnas ett välbevarat gammalt område från Edo-perioden samt några fina tempel. Och så skulle de ha en godisgränd.
När vi åkte dit hamnade vi mitt en stor festival och det var hur mycket folk som helst! Vi hann inte se så mycket av det vi planerat, men det var maffigt ändå. Här är hur det såg ut.

Kring hela Kawagoe drog de runt stora vagnar med olika figurer och musik i. 

Folk.

Vagnarna var så höga att de fick ha ett gäng killar uppepå för att lyfta elkablarna med händerna för att inte fastna. Spänning i vardagen. 

Tempel.

Lugn gata.

Och sen blev det kväll. Festligheterna fortsatte men vi begav oss till vår kompis Amanda i Roppongi för filmkväll istället. 

2 kommentarer:

  1. sv:
    japp, borta i Takadanobaba kommer jag att plugga~♪(*゜▽゜)

    SvaraRadera
  2. Åh, blir alltid lika glad när jag hittar nya Japan-bloggar:) Kul att gå på en japansk festival! Jag pluggade japanska i Tokyo för 3 år sen och blev helt förälskad i staden, och ska dit igen till sommaren. Jag undrar om du känner till Ajisen Ramen? Det är en restaurangkedja och deras logga är en flicka med svart hår som håller i en rykande skål. Tror det är en kinesisk kedja men det är japansk mat, och den finns överallt i Kina och andra delar av världen också, och den ska finnas i Tokyo (i Shinjuku tror jag), men jag kan verkligen inte hitta adressen. Känner du till det?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...