torsdag 27 december 2012

合羽橋。Kappabashi.

Andra helgen i december hade jag skrivit upp mig på en aktivitet i skolan, nämligen att få göra egen plastmat. Plastmat ser man utanför var och varannan restaurang här i Japan. I början ville man gå fram och peta på dem (som ett barn, eller 外人) för de var så välgjorda, men det är ju extra だめ! Restauranger har plastmaten för att visa vad de serverar.
För 2000yen (ca 165kr) fick jag möjlighet att prova göra egen plastmat. Så jag och några andra från skolan åkte till Kappabashi, även känt som "kitchen town", och gick in i en byggnad med en gigantisk skalbagge på fasaden. Kika på skolan hemsida HÄR för att se bilder och kika gärna på videon också.
Själva aktivitet var lyckad fram tills att en s.k. klasskamrat skulle börja bråka om att hon fått fel plastmat. Så mitt på gatan står hon och rycker i mina grejjer, skriker och skäller ut personalen. Man skulle kunna tro att min klasskompis är 10år. Men nä, hon är över 30år. Med problem.
För att rädda dagen sa jag hejdå till alla och vandrade runt ensam i Kappabashi, fotade lite och sen gick jag och fikade på Bridge. Kappabashi känns lite hemligt, inte alls många turister som hittar dit. I Kappabashi kan man hitta man kan tänka sig för kök/restaurang/bageri. Allt. Är man i Asakusa och vill fördriva lite mer tid kan man alltid vandra över till Kappabashi.

Ser du denna kock, då har du kommit till Kappabashi.

Kappabashi.

En bit plast-sushi, kanske?

"I want to ride my bicycle.."

En kakform, kanske?

Sky Tree i bakgrunden. Alltid lika maffig. 

2 kommentarer:

  1. men snark!! Bra att du gick därifrån occh verkade få en fortsatt bra dag!

    SvaraRadera
  2. Älskar kappabashi! Men är man matnörd så.. faktiskt ett av mina favoritställen, och när vi far till Japan i höst hoppas jag på Sky Tree!!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...