lördag 1 december 2012

新宿御苑。

En eftermiddag i Shinjuku gyoen förra veckan. I Japan är det fortfarande bara höst trots att det redan är december. Det är svårt att hänga med i kalendern när vädret inte är med det är man är van med. I matbutikerna säljs sedan ett tag 肉まん (nikuman), ångkokta degknyten med köttfärs i. Kostar runt 10kr och är ett perfekt mellanmål på språng i kylan. Finns i nästan varenda combini. 
I dryckautomater 自動販売機 (jidouhanbaki) som står överallt här i Japan, gatuhörn, i skolan, inne på elektronikbutiker etc, så kan man köpa fler värmda drycker än i somras. Nu finns en hel uppsjö av olika téer, kaffe, varm choklad, milk tea. Kostar också ungefär 10kr. Visste ni att det finns 1 maskin på varje 23 personer här i Japan? Helt knäppt. 
Kika in på min skolas blogg jag skriver för: Gambalog lite fler bilder och annat där :)
Och glad 1 december! 

2 kommentarer:

  1. Vilka vackra bilder!! LÅter supermumsigt med degknyten!! Måste prova göra hemma ^^/ Här hemma är det full vinter och det är väldigt Narnialikt i Stockholm - I love it :D Önskar dig en finstart på veckan som kommer :) Kram

    SvaraRadera
  2. Herregud, så nydelig! Jeg håper at høsten holder seg i 10 dager til, da er jeg tilbake. Håper du har hatt en nydelig høst. Jeg vet ikke hvor lenge du er i Japan, men gi meg et pling om vi er der samtidig :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...