lördag 2 juni 2012

Vår kulinariska resa till IKEA.

IKEA Funabashi.

Cola, en skål potatis, Janssons frestelse, 10 köttbullar. Nom.

FIKA! Kaffe, äppelkaka och dajmtårta att dela på. 

Bistro Vending Machine. Så Japan. 

Mina fynd, lite mat ligger redan undangömt i frysen.

Förra lördagen begav vi oss till IKEA i Funabashi, ca 1h med tåg från JR Sendagaya stationen där vi bor. Det var ett väldigt spontant besök, vi hade egentligen ingenting planerat den dagen och åkte inte hemifrån förrän kl.14, men hann roa oss en del ändå! 
1h på tåget gick väldigt snabbt. Jag tycker det är rätt avslappnande att åka tåg i Tokyo, lugnt och tyst. Och ute i förorterna när de flesta gått av tåget är det väldigt fint att se alla hus susa förbi. 
På IKEA åt vi våra köttbullar med lingonsylt, uttalade namnen på möblerna högt, handlade fint bäddset och massa dyr svensk mat. Vi fikade på äppelkaka och dajmtårta. 

Var det som IKEA hemma då? 
Det var oerhört lugnt på den i Funabashi, en lördag på IKEA i Sverige är kaos! Upplägget på varuhuset kändes som den i Barkarby, två våningar. Köttbullarna och maten var dyrare än i Sverige, men gott, smakade Sverige. Lite snålt med två potatisar, så jag köpte en extra skål för ca 29kr. Haha. Köpte även en Janssons frestelse, men det var värsta mordet på rätten. Nej. Inte gott. Korv med bröd och mjukglass efter kassorna som man beställde i en Vending machine. Ingen kontanthantering vid maten. Om man ville kunde man blippa och betala med sitt tunnelbanekort. Totemo benri. 
Mina fynd blev massa mat och godis, två diskborstar, handduk, kudde, frukostbricka och väckarklocka.  Jag och Andreas investerade i ett fint bäddsätt också, se bild ovan! 

Värt ett besök? 
JA - om du har riktig hemlängtan och är sugen på köttbullar och FIKA, eller om du ska stanna i japan längre än ett turistvisum och verkligen behöver handla. Vi köpte en del praktiska saker som vi har användning av i våra 11,2 kvadratmeter. 
NEJ - Är du här mindre än 3månader finns det roligare saker att lägga pengarna på än korv med bröd och köttbullar. Köper du dessutom massa prylar blir det jobbigt att släpa hem dem till Sverige, dessutom rätt onödigt. Om du inte har råd att ge bort dem. 

Over and out! 

2 kommentarer:

  1. Å, så morsomt! Jeg fant plutselig ut at vi har gått på samme skole. Jeg så innlegget ditt hos Kai Gambalog også - jeg pleide jo også å skrive for dem når jeg gikk på samme skole. Håper du trives, jeg synes lærerne var kjempeflinke! Hvilken level går du i?

    SvaraRadera
  2. thanks for sharing.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...