onsdag 30 maj 2012

トクマルシューゴ x Liquid Room, Ebisu.

Förra fredagen var en bra fredag, och här kommer en liten sammanfattning.
Efter skolan trotsade vi regnet och unnade oss fetinghamburgare i Shinjuku på Sasebo Burger Café. Jag tog en avocado cheese burger, sweet chili klyft potatis och guava juice. Totemo oishii (mycket gott) men dyrt. Guava juicen kostade 450yen, typ 40kr. Ett jävla skämt direkt hällt från tetrapaketet. Jag tycker allmänt att det är svårt att beställa dricka på restaurang i Tokyo, man vet aldrig om man blir lurad eller inte. Dessutom är det ofta väldigt dyrt och ska man ha det aisu (kallt) så får man räkna med glasset fyllt med isbitar ända till kanten = 1dl dricka. Är inte folk törstiga?
I alla fall, efter ett kort stop hemma begav vi oss till Liquid Room i Ebisu därトクマルシューゴ (Shugo Tokumaru) skulle spela. (har en liten lista med favoritlåtar i Spotify här) Vi missade hans konsert i Stockholm, så för att kompensera det såg vi han på hemmaplan. Shugo Tokumaru är singer songwriter, typ. Det var den konstigaste konsert jag någonsin varit på! Det är tydligen okej att stå upp och sova i publiken, men prata eller applådera mellan låtarna var dame desu. Konserten var bra, men den kändes väldigt inövad och ospontan tyvärr. Plus var att man blev insläppt efter biljettnummer, vi hade 377 och 378 och vi kom in efter typ 5min. Minus var att man var tvungen att betala ytterliggare 500yen i inträde i dörren och då ingick en dricka. Påtvingad fylla. Biljetten var redan dyr, 3500yen. Och så var det totalt fotoförbud.
Efter konserten vandrade vi runt i Ebisu, ett totalt oupptäckt område. Någon som har något tips på bra restaurang där?

1 kommentar:

  1. Låter ändå som en trevlig upplevelse.. kan inte nog rekommendera umeshu! (om man nu dricker alkohol..) Aisu och Soda, hur som helst och alltid! SÅÅÅ gott!

    Hmm.. inga bra tips på restauranger där tror jag.. får fundera

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...