tisdag 13 mars 2012

Två veckor kvar.

(Jag i Ginza, Tokyo, hösten 2010. Jag saknar de där skorna, men de var för små så mina fötter luktade monki efter varje gång jag använde dem. FYI. De fick bo kvar i Tokyo när vi reste vidare. Som ni ser är jag inte världens smalaste heller. Men men. Jag är jag.)

Tiden går så snabbt. Idag är det två veckor kvar tills jag flyttar till Tokyo i ett år. Igår var jag och hämtade ut mitt studentvisum på Japanska ambassaden. Visumet är så tjusigt, Mt Fuji, blommor och glitter, blir så glad när jag öppnar mitt pass. Jag har dessutom köpt fem stycken av min favoritdeodorant som är tänkt att räcka i ett år. Nu vet jag att sommaren kommer bli olidligt varm och att jag antagligen kommer använda deo oftare än i Sverige, men det måste räcka. Jag gjorde ju misstaget att inte ta med mig någon deodorant senast till Japan. En och en halv månad ransonering med 10st rese-deo-wipes och en liten flaska japansk svindyr deospray. Det var kul. Jätteintressant för er att veta också, inte, men deodorant finns verkligen inte i Japan och jag hade noll koll på det.
Min to do list är inte så lång längre. Det jag har kvar är bland annat att köpa upp mig på strumpbyxor, underkläder och badkläder här hemma. Kakor utgör ju byggstenarna i min breda kropp, så att ge mig på ett försök att köpa BH i Japan blir garanterat ett misslyckad projekt. Förhoppningsvis så minskar jag i omkrets i Japan som ett resultat av fattig studentekonomi och nyttigare mat. Tänk om jag kunde få bli smal utan ansträngning. Det vore något.
Tokyo är ju staden som har allt, men hur packar man egentligen för ett helt år?

2 kommentarer:

  1. Ja du, hur man packar för ett helt år har jag ingen aning om.... Låter otroligt jobbigt! XD Superkul att du ska få åka dit dock! :D

    SvaraRadera
  2. Ooooooh, så grymt avundsjuk! Ska bli kul att läsa din blogg från Tokyo. Tyckte det var svårt nog att packa för tre månader, men jag utgick lite ifrån att köpa grejer. Köpte bla. skor och tjocktröjor som gjorde att jag kunde 'lämna' mina gamla skor och min slitna munkjacka när vi for hem.

    Vet att jag frågat innan (men frågar så många och hittar inte ditt svar på min blogg), var ska du läsa och bo? Oh du kommer typ lagom till hanami ju.. nice!

    http://sakuradesu.blogg.se/

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...