tisdag 7 februari 2012

Blue Light Yokohama

I söndags begav sig jag och min kille till Blue Light Yokohama på Åsögatan i Stockholm för att fira min födelsedag i förväg. Fyllde 22år igår 6e februari. Vi fick ringa sammanlagt 13gånger innan de svarade så vi kunde boka bord. Blue Light Yokohama har vunnit DN På stans Gulddrake i budgetkategorin. Mycket spännande. Det var inget att fundera över när de visade sig att de hade okonomiyaki på menyn! 
     Vi kom dit en kvart innan vår bordsreservation så de skyndade och hjälpe oss med våra beställningar innan resten av sittningen skulle komma. Vi hade redan lusläst menyn innan så det gick snabbt och smidigt att beställa. Andreas beställde okonomiyaki och chicken tatsuka. Tyvärr så var agedashi tofun slut. Jag beställde också en okonomiyaki och 4 bitar dagens nigiri. Åh vad gott allt skulle bli! 
     Vi fick snabbt in vårt gröna te och kounomono. Jag fick min sushi sen kom de ut med en okonomiyaki utan bonito flakes till andreas och hans kyckling kort därefter. Jag sitter snällt och väntar, äter upp min goda sushi och smakar på lite kyckling. Väntar spänt på min okonomiyaki som jag sett fram emot över en vecka. Andreas frågar om jag ska smaka hans okonomiyaki, men jag tackar nej, han ska få ha sin ifred eftersom min kommer med bonito flakes som han inte vill äta. Andreas hinner äta upp både sin okonomiyaki och kyckling och jag ser hur andra bord blir serverade mer och mer mat, bland annat okonomiyaki, men inget mer till mig. Haffar en servitris som ska kolla upp vad som hänt, hon kommer strax tillbaka och meddelar att de inte kan göra någon mer okonomiyaki ikväll, att de är så hemskt ledsna...
     Ni förstår inte hur besviken och ledsen jag blev. Aldrig någonsin sett fram emot ett restaurangbesök som denna gång och just denna specifika rätt. Kvällen var perfekt fram tills dess. Hade jag varit otydlig? Det tycker jag verkligen inte. Och nu då? Hade beställt in en öl helt i onödan. Andreas och jag beställde in en tempura att dela på och jag tog in lax. Oerhört besviken och bitter. 
     Till efterrätt ville vi beställa en varsin macha roll med vaniljglass, men de säger att de endast har en kvar att servera. Okej säger vi och tar den och en sesam brylepudding. Halvvägs in i vår efterrätt ser vi hur ett annat bord får en macha roll, som de bara hade en kvar av? 

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om hela denna restaurangupplevelse, den kunde ha blivit en 10/10 med massa stjärnor i kanten! Förväntningarna, gulddraken, perfekt meny, snygg hemsida. Men det föll platt pannkaka.
För att reda ut min långa redogörelse av ett restaurangbesök:
+ sidan
Snabb service
Fantastisk snygg lokal 
Utsökt mat med bra pris
- sidan
De missade helt min beställning av varmrätt och fick ingen kompensation för att jag suttit där som ett fån och kollat på när andra äter
Mat som bara finns "en kvar" av medan andra får in
Fokus på större sällskap
Svåra att få tag i för bordsreservation

Jag ville att ett besök på restaurangen skulle räcka, att jag skulle vara nöjd sen. Men jag är inte nöjd, inte alls, allt känns okomplett. När Andreas aldrig fick sin agedashi tofu och att min okonomiyaki gavs till någon annan som beställt senare än mig känns helt bakvänt, som om jag inte varit där.
Jag måste dit igen så jag får äta min okonomiyaki så jag kan släppa allt det här! Då skulle det inte göra något att jag ringt dem 13 gånger för att få bord, att en efterrätt var slut och att massa pengar spenderades. Aldrig mer på gå på en andra sittning på en söndag. Gah!

Är det någon av er som varit där? Eller någon som skulle vilja gå dit? 
(nedan är lite iPhone bilder från vår kväll)

(jag förstår om ni inte orkade läsa hela texten, det är mest ett sätt för mig att komma ihåg kvällen och få ur mig mina små klagomål)

2 kommentarer:

  1. Åh nej vilken jobbig upplevelse. Det är nästan det värsta när man går ut på middag och det inte alls blir sådär mysigt och trevligt man tänkt. De verkar ju ha mycket på menyn dock ^^

    SvaraRadera
  2. Men, nej så himla tråkigt! Så tråkigt när man har höga förväntningar och allt faller platt. Och grymt dåligt av dem att inte kompensera och behandla er så nonchalant! Jag och min sambo hade planer på att äta där i vintras.. men det blev inte av. Kanske var tur...? Vi gick på wagamama istället, och var väldigt nöjda! http://sakuradesu.blogg.se/2011/november/wagamama.html

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...