onsdag 7 december 2011

Lucka 7. Berätta om ett av dina favoritfotografier


Detta är det allra första fotot jag tog när jag anlänt i Tokyo. Fotot knäpptes i alla hast med en full ryggsäck och dragväska på väg till vårt hostel i Asakusa. Det syns kanske inte på den redigerade bilden, men det var 35grader varmt. Vi hade på morgonen rest från Kyoto med Shinkansen. Efteråt när jag kollade igenom bilderna är jag förvånad att denna blev så bra med tanke på omständigheterna.
För mig är denna bild målet efter en lång resa, förväntningar och glädje i ett. Jag blir helt lyrisk av att titta på denna bild och veta hur mycket jag skulle få uppleva i Tokyo efter att denna bild togs.
Jag kom dit med noll koll och åkte därifrån med flera favoritställen i bagaget. Jag visste exempelvis inte att Tokyo Sky Tree på bilden höll på att byggas, 634m. Det var otroligt maffigt att se byggnaden varje dag. I Asakusa bodde vi i ett väldigt lugnt område med folk som fyllt trottoarkanter med krukväxter, och man tittade upp från marken såg man detta, kontrast!

2 kommentarer:

 1. Grymt fin bild. Men det skär lite i hjärtat, att dens tid där passerat. Men förnimmelsen av Tokyo finns i en om man blundar och drömmer sig bort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ju längre tid jag har den här bloggen, desto svårare blir det för mig att förstå att jag skapade den för att skriva om mitt liv i Tokyo. Just nu känns de 15 månaderna jag var där som ett ögonblick... tänk om man kunde få åka tillbaka igen till det livet, bara för en dag...

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...