måndag 17 november 2014

Kumiko, the Treasure Hunter. クミコ、ザ・トレジャーハンター。

Rinko Kikuchi i rollen som Kumiko.
Härom veckan var det Stockholm Filmfestival som jag passade på att besöka! Förra och förrförra året hade jag ingen möjlighet att besöka festivalen pga att jag bodde i tråk-Borlänge och kul-Tokyo, så jag såg väldigt mycket fram emot årets festival! Med min knapra ekonomi blev det tre filmer totalt, varav en av dem var Kumiko, the Treasure Hunter

Filmen utspelar sig både i Tokyo och USA.
Stockholm Filmfestival brukar vara den enda chansen att få se japanska filmer på bio här i Sverige, men i år hade sektionen Asian Images ätits upp av filmer från Sydkorea. Hittade Kumiko, the Treasure Hunter i sektionen Amerikan Independents. Det är en amerikansk produktionen som utspelar sig till hälften i Tokyo och hälften USA.

Från biosalongen i Kärrtorp.
Filmen handlar i alla fall om Kumiko som är ogift och närmar sig 30 år. Hon jobbar på kontor i Tokyo och verkar inte trivas. Generellt kan man säga att det är ett big no no i Japan av vara ogift efter 30 års ålder, det märker man inte minst på pressen från både hennes mamma och hennes chef. Ett tillfälle infinner sig och hon bestämmer sig för att fly till USA och hitta skatten som sett i filmen Fargo.

Jag gillade filmen jättemycket. Det var fina scener från Tokyo men Kumiko som karaktär var väl inte alltigenom trovärdig, men ändå ganska charmig. Fina scener från USA också. Hoppas ni tar er tid att se den!

Visste ni förresten att jag finns på Facebook?

2 kommentarer:

  1. Åh! Jag såg den också på filmfestivalen. Jag tyckte så mycket om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kanske var på samma visning :) gillade också den!

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...