måndag 9 september 2013

大学校へ。Till universitetet.

Nu är jag här till slut, i min studentlägenhet på 20kvadrat på Mångatan i Borlänge. Stort och rymligt jämfört med allt jag tidigare haft. Nedanför mitt fönster ligger Meteorgatan, ett litet radhusområde och en liten väg där bilar sällan kör förbi. Jag ser solen gå ner bakom bergen och om nätterna är Karlavagnen rakt ovanför mitt fönster. Hur hamnade jag här?


Den 26e juni landade jag i Sverige efter 15månader i Tokyo, och det var nästan jobbigare än att åka härifrån. Två månader senare hölls den första skoldagen på Högskolan Dalarna där jag är nu ska spendera tre år och plugga grafisk design. Minns hur jag satt och jämförde skolor på internet i Tokyo, jämförde KY-utbildningar med att bli högskoleingenjör, plugga i Stockholm och bo kvar hos päronen eller flytta till en mindre stad och få egen lya, bli tandtekniker eller produktdesigner och så vidare. Men till slut hamnade jag här, och jag hoppas jag har valt rätt.


Från att att jag landade i Sverige till första skoldagen två månader senare hann jag med så mycket fint och allt blev så mycket bättre än jag någonsin vågat hoppats på. Jag upplevde glaciärer och varma källor på Island, fick nya vänner världen över och träffade världens finaste person. Ätit massa god mat, fyndat porslin och kramats. 


Jag kommer behålla namnet på min blogg tills vidare, även om innehållet längre inte handlar så mycket om Japan längre så kommer jag nog ibland göra lite nostalgi-inlägg. Kommer aldrig kunna sluta vara nörd. 

Bilder från min instagram: CandyCigarette

1 kommentar:

  1. Åh så fint att allt verkar ordna sig och att du ska plugga grafisk design låter ju underbart! Nu far jag snart till Japan, 17 ynka dagar kvar!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...