onsdag 15 maj 2013

箱根。Hakone. Dag 1.

(Detta skrevs lördagen 13e april)
Har precis kommit hem från en tvådagars resa till Hakone med min vän och granne Jessica! Direkt efter skolan i fredags gick vi och köpte lite 弁当 bento  och åkte vi till Shinjuku för att köpa våra tågpass. Vi köpte ett 2-dagars Hakone Free Pass för 5000yen som gav oss fria turer på Odakyus tåg, bussar, färja och linbana i hela Hakone, även resan dit och tillbaka ingick. Vi uppgraderade även oss lite genom att betala 870yen var för att få åka i ROMANCE CAR, alltså bokad sittplats och expresståg. Sen bar det av till Hakone, och åh vad mycket romance det var på tåget.

Romantisk lunch i Romance car. Plommoncider, tonfisk/majonäs onigiri och grönt te kakor. 美味しかった!
到着した!Framme i Hakone-yumoto.
Höst? 

Fredagen bestod av att bada 温泉 onsen (två gånger!), äta tempura och soba, nattpromenad till 7eleven där alla coolingar hänger och kolla på stjärnor.

Tofu. 

Gurka med någon god röra, någon som kan namnet?

Suddig utsikt från vårt hotell. Finare i verkligheten.

Vi bodde på 箱根の森おかだ Hakonenomori Okada, ett litet hotell uppe på ett berg i Hakone-yumoto. Hakone-yumoto bestod mest bara av hotell, men det var en mysig liten hotellstad med en gata. Bäst med att bo där var att vi fick bada onsen hur mycket vi ville. Badade först en gång på eftermiddagen när vi kom fram, och sen på kvällen en gång när det var mörkt ute. Låg i onsen och kollade på upp på stjärnorna. あぁ温泉。

2 kommentarer:

  1. Åh, vad mysigt! Skulle gärna åka till Hakone, får se om det kan pressas in i Japan-schemat i höst. Onigiri, jag dör som jag saknar det!

    SvaraRadera
  2. Hakone är så sjukt värt. Avis.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...