lördag 30 juni 2012

En veckas lov och Yokohama.

Tröttiskatt i Chinatown. 


Ett turisttomt Chinatown.

Nere vid hamnen satt flera äldre män och målade.

Lite strandpromenad och Yokohama skyline. 


Landmark tower. 

En skolklass med 10åringar (typ) fick klättra runt som apor längst fram på en gammal båt (museum?). Såg läskigt ut.

Fika på Bubby's pie fick avluta dagen.

Sista dagen på lovet och imorn kl.9 börjar skolan igen. Det blir några gamla ansikten och förhoppningsvis några nya också. Ska bli skönt att få lite rutin på livet igen.
Trots att det just nu är regnperiod i Japan så har senaste veckan varit nästan helt regnfritt och varmt (läs molnigt, fuktigt och dödsvarmt). Vi har under veckan bytt rum, sett Snövit på bio med vår kompis Ranju, blivit av med 10000円 på ett ogiltigt railpass, låtsas vara rika i Daikanyama, sett Mount Fuji från Shibuya Hikarie, åkt på dagsutflykt till Yokohama, varit på festival i Yoyogi koen och ätit finskt bröd till frukost.
Ovan är bilder från vår dag i Yokohama. Vi besökte China Town och låtsades,  promenerade längs vattnet och luktade. Stannade för lunch på Red Brick Warehouse och sen blev det paj-fika innan vi åkte hem igen tillsammans med alla löneslavar. Från Yokohama till Shinjuku tar det ungefär 45min och kostar ca 50kr.
Yokohama en torsdag är väldigt lugnt, luktar hav och är väldigt moist. Jag fick min dos av utsikt och hav så är nöjd. Att leva i en betongdjungel är inte alltid så optimalt, saknar att kunna bada ute om somrarna, skog, parker, doften av nyklippt gräs och festival.

Blue Light Yokohama ~ lyssna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...