tisdag 15 maj 2012

En kort kväll i Kōenji.

Koinrandori = Coin Laundry.
Hon-ya = bokaffär.
Hattifnatt café, att besöka.

Igår sent på eftermiddagen efter allt plugg drog vi till Kōenji för att äta gyoza (japanska dumplings). Andreas hade kollat upp ett ställe nära stationen som skulle ha bra och billig gyoza. Efter lite kartläsning på stationen så hittade vi vårt hål i väggen. Restaurangen var traditionellt inredd och det kändes som att gå in i en film. Efter att vi beställt vår mat erbjöd sig en man bredvid oss att smaka på hans gyoza, först en varsin salt och peppar gyoza, och sen en varsin curry gyoza. Jag blev helt paff av denna gest! Så himla generöst! Det är oerhört ovanligt att en japan börjar prata med oss gaijins, och dessutom erbjuda oss mat! På engelska!
Det visade sig att han älskade Mumin, precis som vi! Vi började prata om Norden, skandinavisk design, att han skulle gifta sig snart, att han vill besöka Stockholm, Mumincaféet i Tokyo, varför vi är i Japan etc. Varför är vi i Tokyo? Varför inte.
Gyozan var lovely, ca 15min och 160yen med tåg ifrån oss i Sendagaya,  måste åka dit flera gånger.
Efter maten vandrade vi runt lite i området. Vi hamnade på Azuma Dori där det kryllade av små hål i väggen hak, restauranger och fik. Mycket var stängt så sent på kvällen och vi var mätta, men verkar som ett himla trevligt ställe att besöka igen!
Visste ni förresten att Haruki Murakami's senaste bok 1Q84 utspelar sig i Kōenji? Det visste inte jag. Läs HÄR.

1 kommentar:

  1. Mysigt värre! Synd att jag inte kan äta gyoza bara...

    När jag, sambo och några vänner var ute och åt en kväll blev vi bjudna, men fattade det inte först (vi hade inte helt koll på vad vi beställt).. verkligen trevlig, men oj som vi skämdes när vi först hade missat denna gest.

    Sv: Ja, förstår att man ser det på ett annat sätt när man är DÄR. Så kul att se och liksom 'vet exakt var de är nu, vilken affär de är utanför' osv.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...